auto inpakken voor vakantie

Auto inpakken voor vakantie: tips en tricks

author
1 minuut, 44 tweedes Lees

Ga je binnenkort weer heerlijk genieten van een lekkere vakantie? Dan is dat fijn, maar met een groot gezin moet je ook veel spullen inpakken. Een auto inpakken klinkt misschien simpel, maar veel mensen gaan ermee de fout in. Daardoor hebben ze gelijk vakantiestress en juist dat is iets wat je altijd probeert te voorkomen. Wanneer je een kiepaanhangwagen hebt, dan wordt het al een stuk gemakkelijker. Daarnaast zijn er ook enkele simpele trucs om je auto praktisch in te pakken.

Leg spullen die je niet direct nodig hebt onderaan

Tijdens het inpakken van de wagen kun je het beste de spullen die je snel nodig hebt bovenaan leggen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan tassen met eten en drinken erin. Deze kun je namelijk tijdens de reis nodig hebben. Heb je deze helemaal onderaan in de auto gelegd? Dan moet je alle spullen eerst wegwerken en dan begint de ellende weer van voren.

Zware spullen bij de rugleuning van je achterbank leggen

Ook de veiligheid moet tijdens de reis centraal staan. Het is daarom van belang om zware items dichtbij de achterbank te leggen. Bij een noodstop schieten al die zware spullen dan namelijk niet naar voren. Het is daarnaast ook goed voor het zwaartepunt van je auto. De auto ligt dan beter op de weg en bij een eventueel ongeluk loop je minder risico.

Laat de auto door één persoon inpakken

Veel gezinnen pakken gezamenlijk de auto in. Dit klinkt in eerste instantie handig, maar in de praktijk is dit niet echt het geval. Het punt is namelijk dat iedereen weer een andere strategie heeft. Daardoor krijg je chaos en vaak ook nog ruzie.

Koop een mooie aanhangwagen

Veel inpak problemen kun je voorkomen met aanhangwagens van HAPERT. Je hebt de keuze uit verschillende aanhangwagens en veel kunnen ook door een reguliere auto worden getrokken. Bij de aankoop van een aanhangwagen is het wel van belang om met verschillende zaken rekening te houden. Kijk bijvoorbeeld goed naar de garantievoorwaarden en ook naar het laadvermogen. Dan vind je snel een aanhangwagen die past bij je specifieke auto.

About Author

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *