Bearlock versnellingsbakslot: alles wat je moet weten

author
2 minuuts, 30 tweedes Lees

Het Bearlock versnellingsbakslot is bijzonder effectief om de kans op diefstal van je bestelbus te verkleinen. In dit blog vertellen we je alles wat je over dit effectieve slot moet weten en bespreken we ook een aantal andere mechanische sloten die de investering waard zijn.

Wat is een Bearlock versnellingsbakslot?

Een Bearlock versnellingsbakslot is een mechanisch slot waarmee je de versnellingsbak kunt vergrendelen. De bediening is zeer eenvoudig: als je de bus instapt, steek je het sleuteltje in het cilinderslot dat vlakbij het stuur zit. 

Je draait het sleuteltje om en het versnellingsbakslot is daarmee ontgrendeld waardoor je kunt vertrekken. Als je op de plaats van bestemming bent aangekomen draai je het sleuteltje weer om waardoor je het versnellingsbakslot activeert. Dat is alles. 

Doordat het versnellingsbakslot de versnellingspook vergrendelt, is het een zeer effectieve manier om de kans op diefstal van je bestelbus te verkleinen. Zonder te kunnen schakelen wordt het immers een stuk lastiger om er met je bestelbus vandoor te kunnen gaan.

Hoe monteer je een Bearlock versnellingsbakslot?

Dat leggen we bewust niet uit, omdat hier vakmanschap voor nodig is. Sterker nog, de producent van het versnellingsbakslot, Bearlock, werkt met dealers samen die gespecialiseerd zijn in de installatie van de sloten.

Daarom is het slot niet los te koop, maar alleen via dealers. Montage door een dealer zorgt voor een correcte werking van slot. We raden je dan ook aan om in geen geval zelf aan de slag te gaan met installeren.

Wat kost een versnellingsbakslot?

Enerzijds betaal je voor het Bearlock versnellingsbakslot en anderzijds betaal je voor de reistijd en het arbeidsloon van de monteur. Daarnaast kan het type voertuig van invloed zijn op de prijs. Dit heeft namelijk te maken met hoeveel werk het is om het slot in te bouwen

We raden je aan om bij een Bearlock dealer een offerte aan te vragen zodat je weet wat de kosten voor jouw voertuig zijn.

Welke andere mechanische sloten verkleinen de kans op diefstal van je bestelbus?

  • Een motorkapslot. Dit is een slot voor de vergrendeling van je motorkap. Sommige dieven hebben het niet zozeer gemunt op het stelen van je gehele bestelbus, maar wel op het stelen van bepaalde onderdelen, zoals de accu of de motormanagement-unit.
  • Laadruimte sloten, deze sloten worden op de toegangsdeuren van de laadruimte gemonteerd en kun je vanuit de bestuurderscabine eenvoudig bedienen.
  • OBD beveiliging. Een OBD slot voorkomt onbevoegde toegang tot de software van je bus. Via de OBD stekker kunnen criminelen namelijk de software van je bus benaderen en nieuwe sleutels inleren. Met de nieuwe sleutels kunnen ze vervolgens zonder problemen met je bus wegrijden.

Voorkomen is beter dan genezen

We raden je met klem aan om je bestelbus goed te beveiligen. Niet alleen mechanisch, maar bijvoorbeeld ook met een goed alarmsysteem. Als je namelijk zonder bus komt te zitten kan je dat een flinke kostenpost opleveren, omdat je immers niet je werk kunt doen. Het is een cliché, maar voor wat betreft bestelbusbeveiliging geldt absoluut dat voorkomen beter is dan genezen.

About Author

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *