Checklist voor een veilige autovakantie

author
1 minuut, 40 tweedes Lees

Ga je op autovakantie? Vertrek dan goed voorbereid, zodat je tijdens je reis zo min mogelijk onveilige momenten hebt en in geval van nood snel kunt handelen. Dat doe je met behulp van onze checklist voor een veilige autovakantie.

Autoverzekering en groene kaart

Check welke autoverzekering je hebt, wat er allemaal verzekerd is (in het buitenland) en wie je moet benaderen in geval van pech of ongeval. Geeft je autoverzekering onvoldoende verzekering in het buitenland? Dan is het verstandig om je aanvullend te verzekeren. Zo kun je bijvoorbeeld extra pechhulp buitenland afsluiten. Helemaal niet tevreden over je huidige autoverzekering? Ga dan een autoverzekering afsluiten bij een andere verzekeraar. Een autoverzekering vergelijken doe je gemakkelijk online.
Bij een autoverzekering ontvang je een groene kaart van je autoverzekeraar. Dit is je internationale verzekeringsbewijs, waarop alle belangrijke gegevens staan. Zorg dat je je groene kaart voor in je auto hebt liggen als je op autovakantie gaat.

Veiligheidsaccessoires

Voorkom boetes: check welke veiligheidsaccessoires je bij de hand moet hebben in de landen waar je doorheen reist en in het land waar je op vakantie gaat. Zorg dat je deze veiligheidsaccessoires in je auto hebt liggen tijdens je autovakantie. Voorbeelden hiervan zijn een veiligheidshesje, gevarendriehoek en brandblusser. Met de juiste veiligheidsaccessoires in je auto voorkom je niet alleen boetes, ze geven je uiteraard ook extra veiligheid.

Autocheck

Check je auto of laat je auto checken voordat je op autovakantie gaat. Zorg ervoor dat je je autopapieren, rijbewijs en groene kaart voor in je auto hebt liggen en dat je auto het goed doet. Dit moet je allemaal checken of laten controleren:

  • De verlichting
  • Remvloeistof
  • Koelvloeistof
  • Autogordels
  • Ruiten
  • Bumpers
  • Remmen
  • Motor

Hoewel de auto in eigen land geen problemen heeft, kan dit anders zijn wanneer je op vakantie gaat. Tijdens een autovakantie leg je immers meer kilometers af en is de auto zwaarder beladen.

De volledige checklist voor autovakantie afgevinkt? Dan kun je met een gerust hart op vakantie gaan met de auto! Wij wensen je een fijne, veilige autovakantie!

 

 

About Author

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *