Dakkofferkopen.nl Blog Chiptuning Volkswagen: Maak de motor sterker 

Chiptuning Volkswagen: Maak de motor sterker 

Weet jij al wat je kunt bereiken met chiptuning Volkswagen? Het tunen van jouw Volkswagen kan jou namelijk op den duur veel voordelen op gaan leveren. Hiervoor moet je wel goed gaan kijken welke opties je hebt voor jouw auto en hoe je deze kunt bereiken. Ook moet je goed gaan kijken welke professionals jou hierbij kunnen helpen. Een van de specialisten die je in kunt schakelen is EQ Performance. Maar hoe wordt er dan voor gezorgd dat jouw motor sterker wordt en je van alle voordelen kunt profiteren? Je leest het hieronder. 

Verbeteringen met chiptuning van jouw Volkswagen 

Chiptuning van jouw Volkswagen is een manier om meer vermogen uit jouw motor te kunnen halen, terwijl je wel van alle voordelen gaat genieten. De moderne auto’s zijn namelijk allemaal voorzien van een elektronisch aangestuurde motor, waarbij alle gegevens op een chip staan. Op dit digitale geheugen staan onder andere de beperkingen en de injectietijd. De programmering hiervan wordt altijd door een fabrikant gedaan. Alleen zijn er wel altijd marges overgehouden om op een veilige manier aanpassingen toe te kunnen passen. Bij tuning kunnen er dus nog verbeteringen op de chip aangebracht worden aan jouw voertuig. 

Het beste eruit kunnen halen 

De chiptuning van jouw Volkswagen wordt altijd gedaan door de chip uit te lezen. Hierdoor worden de marges vastgesteld en kan er gekeken worden wat nog verantwoord is op het gebied van de aanpassingen. Je moet daarom nooit zelf met apparatuur aan de slag gaan, maar het uit laten voeren door een professional. Deze professionals weten namelijk precies hoeveel procent vermogen erbij kan komen zonder dat het schade aan jouw voertuig aan gaat brengen. De schade zorgt er immers voor dat de voordelen omgezet worden in nadelen en je uiteindelijk meer kosten gaat krijgen. 

Sneller optrekken met lager brandstofverbruik 

Zo kun je met chiptuning van jouw Volkswagen bijvoorbeeld gaan merken dat de reactie van het gaspedaal beter wordt. Waar je jouw gaspedaal normaal gesproken ‘lui’ vindt, kan dit een grote verandering aanbrengen. Jouw auto reageert direct op de aanrakingen en je trekt hierdoor sneller op. De motor wordt hierbij ook op betere momenten geïnjecteerd. Dit zorgt ervoor dat er geen schade aan de motor komt en je dus ook niet met pech langs de weg komt te staan. Je gaat dan tevens merken dat jouw brandstofverbruik aanzienlijk af gaat nemen tijdens een langere autorit. 

Goed aan de slag 

Dankzij de chiptuning van jouw Volkswagen bij Eqperformance.nl ga je een flinke kostenbesparing krijgen. De investering die je maakt in het tunen verdient zichzelf dus vanzelf weer terug. Om hier zoveel mogelijk profijt van te hebben is het goed om advies op te vragen aan de professional. Je hebt een beter beeld van wat er met jouw auto mogelijk is en hoeft zelf nergens meer mee aan de slag te gaan. Je kunt namelijk direct gaan bepalen of jij hier het beste mee uit bent en kunt de afspraak in gaan plannen voor het tunen van jouw auto.  

About Author

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post