Dakkofferkopen.nl Blog Een dakkoffer op je leaseauto

Een dakkoffer op je leaseauto

Wie een auto leaset weet dat er daar het een en ander aan voorwaarden bijkomt. Afspraken over hoe ver, waar en voor welke kosten je de weg op kan zijn vaak opgenomen in het leasecontract. Dit geldt tevens ook voor het gebruik van dak dragers en een dakkoffer. Daarbij zit vaak ook nog onderscheid tussen de verschillende leasevormen zoals zakelijk leasen of private lease.

Wanneer huren?

Dakkoffers zijn niet goedkoop. Ook het installeren en verwijderen van dak dragers is een klusje dat niet voor iedereen is weggelegd. Wanneer je de dakkoffer weinig nodig hebt, bijvoorbeeld enkel voor de wintersportvakanties, is het huren van een dak drager met dakkoffer vaak een voordeligere optie. Mocht je vaker veel spullen willen vervoeren, dan is het te overwegen om een grotere leaseauto aan te schaffen waarmee je de extra ruimte inbegrepen hebt in je auto.

Regelgeving

De regelgeving van leaseauto’s is erg specifiek en verschilt per maatschappij en contract. Daar komt bij dat de regels voor het rijden in het buitenland voor leaseauto’s over het algemeen vrij streng zijn. Dit betekent dus dat als je met dakkoffers bijvoorbeeld op skivakantie wil, je eerst zal moeten controleren welke voorwaarden hiervoor gelden. Het is niet altijd toegestaan om naar het buitenland te gaan met een leaseauto en daarbij moet je dit vaak vooraf melden. Regel dit dus het liefst al een geruime tijd van te voren.

Merkeigen

Mocht je in het bezit zijn van een leaseauto, dan kan je vaak dak dragers mee leasen. Voordeel hiervan is dat de dak dragers dan van hetzelfde merk zijn als de auto. Hierdoor sluit deze optimaal aan bij je leaseauto en levert dit ook vaak voordelen op met betrekking tot de verzekering. Mocht je dit niet willen, dan bestaan er ook universele dakkoffers. 

Tips voor het gebruik van een dakkoffer

Een nieuwe auto of occasion leasen is handig, maar met een dakkoffer heb je net dat beetje extra opslagruimte. Om hier optimaal en veilig gebruik van te kunnen maken, zijn dit een aantal tips:

  •   Maak alles vast in je bagagebak. Geen losse ski’s of andere spullen, dit kan onveilige situaties opleveren.
  •   Maak hem vast met meerdere mensen, alleen levert dit veel ongemak op en is de kans op ongelukken ook groter.
  •   Belast de bagagekoffer niet te zwaar, mocht je zware spullen willen vervoeren, doe deze dan in de achterbak en niet op het dak.

About Author

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post