Dakkofferkopen.nl Blog Maak je occasion compleet met een dakkoffer

Maak je occasion compleet met een dakkoffer

Occasions zijn hot. De tweedehandsauto’s gaan als warme broodjes over de toonbank sinds het begin van de Coronacrisis. Nieuwe auto’s zijn bijna niet meer aan te slepen en mensen kozen ervoor om het openbaar vervoer te vermijden. Van Mercedes Benz occasions tot aan de oudere Renault modellen, overal was een groei te zien in de tweedehandsmodellen. Wanneer je occasion te weinig ruimte biedt voor vakanties is een dakkoffer een super goede aanvullen op je auto.

Voor elke auto

Wat bij velen niet bekend is dat dak dragers die nodig zijn voor de dak dragers op vrijwel elke auto te monteren zijn. Als de dak dragers dus niet standaard op jouw tweedehandsauto zitten is het gewoon mogelijk om deze dus apart te monteren. Daardoor maakt het niet uit wat voor type auto je hebt, een dak drager is altijd mogelijk. Als je handig bent kan je de systemen zelf op je auto monteren, maar je kunt hiervoor ook terecht bij een externe partij.

Ideaal voor op wintersport

Dak dragers zijn bij uitstek geschikt voor de wintersportliefhebbers. Het verplaatsen van ski’s is nogal een lastig klusje als je zelf over een kleinere tweedehandsauto beschikt. In dat geval zal je ter plekke ski’s of snowboards moeten huren, erg zonde als je deze zelf bezit. Een dakkoffer maakt dit gelukkig onnodig omdat deze genoeg ruimte bieden voor ski’s. Tevens worden de kofferbakken ook veel gebruikt voor lange vakanties waarbij de achterbak niet genoeg ruimte biedt. Of bij korte vakanties als de achterbak van de auto erg klein is.

Verzekering

Helaas gaat het niet altijd goed met dakkoffers. Schade, diefstal en ontvreemding van spullen uit de dakkoffer zijn helaas dingen die voorkomen. Er bestaat geen specifieke verzekering die is gericht op dakkoffers. Op vakantie valt de dakkoffer daarom over het algemeen bij je reisverzekering, en wanneer je niet op reis bent zal deze vallen onder de autoverzekering. Om te voorkomen dat de dakkoffer of de inhoud ervan wordt gestolen is het aan te raden om hier goede sloten voor te kopen die zijn gemaakt voor de bescherming van je spullen.

Tweedehands dakkoffers

In het bezit van een Opel of andere auto, en op zoek naar een dakkoffer? Er is op internet een ruim aanbod van tweedehands dakkoffers in alle soorten en maten. Daarmee kan je gemakkelijk geld besparen en heb je toch extra vervoer ruimte voor je auto.

About Author

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post